Een afbeelding van een hand die een roller gebruikt om verf aan te brengen op behang aan de muur, als onderdeel van het proces van behang schilderen voor een vernieuwde interieurlook.

Behang Schilderen: Welke Soorten zijn Schilderbaar?

Behang schilderen is een betaalbare en creatieve manier om een nieuwe look aan je interieur te geven zonder het gedoe van het verwijderen van bestaand behang.

Of je nu een verouderd patroon wilt verbergen, een frisse kleur wilt toevoegen of gewoon een unieke uitstraling wilt creëren, het schilderen van behang biedt eindeloze mogelijkheden voor het transformeren van elke kamer in je huis.

In dit artikel delen we een gids voor het schilderen van behang, inclusief tips, technieken en inspiratie om je op weg te helpen naar een prachtig nieuw interieur.

Vragen of snel contact? Bel ons: 030-2072024

1. Voorbereiding van het Behang

Voordat je begint met schilderen, is het belangrijk om het behang grondig te inspecteren en eventuele losse randen of beschadigingen te repareren.

Gebruik een behanglijm om losse randen opnieuw vast te zetten en vul eventuele scheuren of gaten op met een geschikt vulmiddel.

Zorg ervoor dat het behang volledig droog is voordat je begint met schilderen. Zit er nog oud behang op je wanden? Gebruik dit stappenplan behang verwijderen.

2. Kies de Juiste Verf

Bij het schilderen van behang is het belangrijk om de juiste verf te kiezen voor het type behang dat je hebt.

Voor vinylbehang of behang met een glanzende afwerking, kies je voor een hoogwaardige acryllatexverf die speciaal is ontworpen voor gebruik op gladde oppervlakken.

Voor papieren behang of behang met een matte afwerking, kun je kiezen voor een standaard muurverf op waterbasis.

3. Voorbereiding van de Ruimte

Voordat je begint met schilderen, is het belangrijk om de ruimte goed voor te bereiden. Bedek de vloer en meubels met een afdekzeil of plastic om ze te beschermen tegen verfspatten.

Gebruik schilderstape om randen en randen af te plakken en zorg ervoor dat de ruimte goed geventileerd is tijdens het schilderen.

4. Schildertechnieken

Bij het schilderen van behang is het belangrijk om de juiste technieken te gebruiken voor een gelijkmatige en professionele afwerking.

Gebruik een roller met een lange steel voor grotere oppervlakken en een kwast voor randen en hoeken.

Breng de verf gelijkmatig aan in lange, overlappende streken en vermijd dikke lagen om druipen en klonten te voorkomen. Dit werkt anders bij overschilderbaar behang.

5. Laat de Verf Drogen en Herhaal Indien Nodig

Laat de verf volledig drogen volgens de instructies op de verpakking voordat je een tweede laag aanbrengt.

Afhankelijk van de kleur van het behang en de dekking van de verf, kan het zijn dat je meerdere lagen verf moet aanbrengen voor een perfecte dekking en een egale afwerking.

6. Geniet van je Nieuwe Look

Nadat de verf volledig is opgedroogd, verwijder je voorzichtig de schilderstape en ruim je de afdekzeilen op.

Bewonder vervolgens je prachtig geschilderde behang en geniet van de frisse nieuwe look die je aan je interieur hebt gegeven!

Behang schilderen is een eenvoudige en effectieve manier om een nieuwe uitstraling aan je interieur te geven.

Met de juiste voorbereiding, materialen en technieken kun je snel en gemakkelijk een prachtig resultaat bereiken dat jarenlang meegaat.

Ga aan de slag en transformeer je huis met een frisse laag verf!

Vragen of snel contact? Bel ons: 030-2072024

Telefoon

Offerte

E-mail

Scroll naar boven