Een afbeelding van een nieuwgebouwde woning waarbij de muren netjes en professioneel zijn behangen, waardoor de ruimtes een warme en uitnodigende uitstraling krijgen.

Nieuwbouw Behangen: Tips voor Strakke Wanden

Het behangen van een nieuwgebouwde woning biedt een uitstekende kans om je eigen stempel te drukken op de ruimtes en een persoonlijke touch toe te voegen aan je nieuwe thuis.

Of je nu kiest voor een subtiele textuur, een gedurfd patroon of een rustgevende kleur, behang kan de uitstraling van een ruimte drastisch veranderen en een gevoel van warmte en comfort toevoegen.

In dit artikel delen we tips, technieken en inspiratie om je te helpen bij het behangen van een nieuwgebouwde woning en het creëren van een perfecte afwerking.

Vragen of snel contact? Bel ons: 030-2072024

1. Begin met een Schone Ondergrond

Voordat je begint met behangen, is het belangrijk om ervoor te zorgen dat de muren schoon, droog en glad zijn.

In een nieuwgebouwde woning kunnen er nog resten van bouwmaterialen, stof of vuil op de muren achterblijven.

Maak de muren grondig schoon en verwijder eventuele oneffenheden voordat je begint met behangen.

2. Kies het Juiste Behang

Bij het kiezen van behang voor een nieuwgebouwde woning is het belangrijk om rekening te houden met de stijl en het ontwerp van de ruimte.

Overweeg factoren zoals kleur, patroon, textuur en materiaal die passen bij de rest van je interieur. Renovlies 150 gram is de meest gekozen nieuwbouw behang.

Voor een nieuw huis kun je kiezen voor behang dat de moderne architectuur en het design van de woning aanvult.

3. Meet en Snijd het Behang Op Maat

Meet de hoogte en breedte van de muren zorgvuldig op en snijd het behang op maat voordat je begint met aanbrengen.

Zorg ervoor dat je voldoende behang koopt om het hele oppervlak te bedekken en laat indien nodig extra ruimte voor overlapping en afsnijding aan de boven- en onderkant.

4. Breng de Behanglijm Aan

Breng de behanglijm gelijkmatig aan op de achterkant van het behang met een kwast of roller.

Zorg ervoor dat je de instructies op de verpakking van de behanglijm volgt en laat de lijm enkele minuten rusten voordat je het behang aanbrengt.

Volg ook onze tips over glasvliesbehang laten verwijderen of renovlies laten verwijderen.

5. Plaats en Druk het Behang Aan

Plaats het behang voorzichtig op de muur en druk het stevig aan met een behangborstel of een zachte doek om luchtbellen en rimpels te verwijderen.

Werk net als ons behangbedrijf van boven naar beneden en vanuit het midden naar de zijkanten om een gelijkmatige en strakke afwerking te garanderen.

6. Trim en Afwerken

Gebruik een scherp mes of een behangtrimmer om het overtollige behang aan de boven- en onderkant van de muur af te snijden.

Zorg ervoor dat je nauwkeurig snijdt voor een nette en professionele afwerking. Nadat het behang is aangebracht, laat je het voldoende drogen voordat je meubels terugplaatst en van je vernieuwde woning geniet.

Het behangen van een nieuwgebouwde woning biedt een geweldige kans om je eigen stijl en persoonlijkheid tot uitdrukking te brengen in je nieuwe leefruimtes.

Met deze tips en technieken kun je zelf aan de slag om een prachtige afwerking te creëren die perfect past bij jouw nieuwe thuis.

Vragen of snel contact? Bel ons: 030-2072024

Telefoon

Offerte

E-mail

Scroll naar boven