Een afbeelding van een fraai ingerichte woonkamer met Scanbehang op de muren. De naadloze afwerking en de subtiele textuur van het behang dragen bij aan de sfeer van de ruimte.

Scanbehang: De Ultieme Gids voor Duurzame Muurbekleding

Scanbehang is al lang een populaire keuze voor huiseigenaren en ontwerpers vanwege zijn duurzaamheid, veelzijdigheid en esthetische aantrekkingskracht.

In dit artikel duiken we dieper in op wat Scanbehang precies is, de voordelen ervan, en hoe je het kunt gebruiken om je interieur te verbeteren.

Moeten wij je muren scannen met behang? Schrijf je in voor onze aanbieding!

Vragen of snel contact? Bel ons: 030-2072024

Wat is Scanbehang?

Scanbehang, ook wel bekend als vliesbehang of renovlies, is een type behang gemaakt van cellulosevezels en textielvezels, zoals katoen of polyester.

Deze vezels worden samengeperst tot een stevig en flexibel materiaal dat op rollen wordt verkocht.

Het grote verschil met traditioneel behang is dat Scanbehang niet van papier is gemaakt, waardoor het sterker, duurzamer en gemakkelijker te installeren is.

Bij snelle klussen zie je ook vaak dan mensen een spoed behanger nodig hebben.

Voordelen van Scanbehang:

De belangrijkste kenmerken van scannen met behang:

1. Duurzaamheid en Sterkte

Scanbehang is extreem duurzaam en bestand tegen scheuren, slijtage en vocht. Het behoudt zijn kwaliteit en uitstraling veel langer dan traditioneel papieren behang.

2. Gemakkelijke Installatie

Dankzij de vliesrug is Scanbehang gemakkelijk aan te brengen. Je hoeft alleen de muur in te smeren met behanglijm en het behang er tegenaan te plakken.

Bovendien zorgt de stevigheid van het materiaal ervoor dat het niet snel scheurt of kreukt tijdens het aanbrengen.

3. Naadloze Afwerking

Door de vliesrug van Scanbehang kunnen de banen naadloos naast elkaar worden geplakt. Dit zorgt voor een strakke en professionele afwerking zonder zichtbare naden.

4. Overschilderbaar

Een van de grootste voordelen van Scanbehang is dat het overschilderbaar is.

Hierdoor kun je het behang aanpassen aan elke gewenste kleur en kun je eenvoudig de uitstraling van je ruimte veranderen zonder het behang te hoeven verwijderen.

5. Brandvertragend

Veel soorten Scanbehang zijn behandeld met brandvertragende middelen, wat betekent dat ze de verspreiding van vuur kunnen vertragen en de veiligheid van je huis vergroten.

Toepassingen van Scanbehang:

Scanbehang kan in verschillende ruimtes worden toegepast, zowel in woningen als commerciële panden. Enkele veelvoorkomende toepassingen zijn:

  • Woonkamers
  • Slaapkamers
  • Keukens en badkamers
  • Kantoren en commerciële ruimtes

Wat maakt scanbehang een verstandige keuze?

Scanbehang is een uitstekende keuze avoor iedereen die op zoek is naar een duurzame, gemakkelijk te installeren bouwbehang.

Met zijn sterke eigenschappen en esthetische aantrekkingskracht biedt Scanbehang een praktische en stijlvolle oplossing voor het verbeteren van elk interieur.

Of je nu een strakke en moderne uitstraling wilt creëren of juist een warme en gezellige sfeer wilt neerzetten, Scanbehang kan aan al je behoeften voldoen.

Vragen of snel contact? Bel ons: 030-2072024

Telefoon

Offerte

E-mail

Scroll naar boven