Een rol glasvliesbehang naast een emmer behanglijm en een behangborstel, klaar om op een muur te worden aangebracht voor een strakke en duurzame afwerking.

Glasvliesbehang: Is het voor Nieuwbouw of Renovatie?

Glasvliesbehang is in de praktijk een veelgebruikte en populaire keuze voor nieuwbouw en renovatieprojecten.

Met zijn duurzaamheid, veelzijdigheid en strakke uitstraling biedt glasvliesbehang tal van voordelen die het een aantrekkelijke optie maken voor wie op zoek is naar een hoogwaardige en stijlvolle afwerking van zijn interieur.

In deze blog verkennen we de kenmerken, voordelen en toepassingen van glasvliesbehang, evenals enkele handige tips voor het aanbrengen en onderhouden ervan.

Vragen of snel contact? Bel ons: 030-2072024

Wat is Glasvliesbehang?

Glasvliesbehang is een soort glasvezelbehang dat is gemaakt van fijne glasvezels die met elkaar zijn verweven tot een stevig en duurzaam materiaal.

Het wordt gekenmerkt door zijn gladde en egale structuur en is verkrijgbaar in verschillende diktes en patronen, waardoor het geschikt is voor verschillende stijlen en voorkeuren.

Voordelen van Glasvliesbehang

 1. Duurzaamheid: Glasvliesbehang is extreem duurzaam en bestand tegen scheuren, slijtage en beschadigingen, waardoor het een langdurige oplossing is voor muurbekleding.
 2. Egaliserend effect: Het behang heeft een egaliserend effect en kan kleine oneffenheden en scheurtjes in de muur verbergen, wat resulteert in een gladde en egale afwerking.
 3. Schilderklaar: Glasvliesbehang is perfect geschikt om overheen te schilderen, waardoor je de vrijheid hebt om de kleur en afwerking van je muren aan te passen aan je eigen smaak en interieur.
 4. Brandwerendheid: Glasvliesbehang heeft van nature brandwerende eigenschappen, waardoor het een veilige keuze is voor gebruik in woningen en commerciële gebouwen.

Een ander voordeel is dat renovlies perfect is voor gipswanden. Je kunt gipsplaten afwerken zonder naden, wat het ideaal maakt als afwerking.

Toepassingen van Glasvliesbehang

Glasvliesbehang kan worden toegepast in verschillende ruimtes en omgevingen, waaronder:

 • Woonkamers: Voor een strakke en moderne uitstraling.
 • Slaapkamers: Voor een rustgevende en comfortabele sfeer.
 • Kantoren: Voor een professionele en verzorgde look.

Hoe Glasvliesbehang aan te brengen

Het aanbrengen van glasvliesbehang vereist enige voorbereiding en nauwkeurigheid, maar kan over het algemeen worden gedaan door ervaren doe-het-zelvers of professionals.

Enkele stappen zijn onder meer:

 1. Voorbereiding van de muur: Zorg ervoor dat de muur schoon, droog en glad is voordat je begint. Repareer eventuele scheuren of gaten en verwijder oude behangresten.
 2. Aanbrengen van de lijm: Breng een geschikte lijm aan op de muur met een roller of kwast. Zorg ervoor dat de lijm gelijkmatig wordt aangebracht over het gehele oppervlak.
 3. Aanbrengen van het behang: Plaats het glasvliesbehang op de muur en druk het stevig aan om luchtbellen te verwijderen. Gebruik een behangroller om het behang glad te strijken en ervoor te zorgen dat het goed hecht aan de muur.
 4. Afsnijden van overtollig behang: Snijd eventuele overtollige randen af met een scherp mes en verwijder voorzichtig het overtollige behang.

Ontdek ook: wat is renovlies voor behangsoort?

Onderhoud van Glasvliesbehang

Glasvliesbehang vereist over het algemeen weinig onderhoud, maar er zijn enkele eenvoudige stappen die je kunt nemen.

Deze zullen ervoor zorgen dat het behang er op zijn best uitziet:

 • Regelmatig stofzuigen of afstoffen om stof en vuil te verwijderen.
 • Voorzichtig reinigen met een mild schoonmaakmiddel en een zachte doek indien nodig.
 • Eventuele vlekken of beschadigingen direct behandelen om verdere schade te voorkomen.

Bron: www.glasvliesbehang.com

Welk Glasvliesbehang moet ik Kopen?

Glasvliesbehang is een uitstekende keuze voor wie op zoek is naar een duurzame, strakke en veelzijdige oplossing voor muurbekleding. Vooral 200 gram is erg populair!

Met zijn vele voordelen, toepassingsmogelijkheden en relatief eenvoudig onderhoud biedt glasvliesbehang een stijlvolle en praktische oplossing voor het decoreren van diverse ruimtes.

Of het nu gaat om een woonkamer, slaapkamer of kantoor, glasvliesbehang past zich gemakkelijk aan aan verschillende interieurstijlen en biedt een duurzame afwerking die jarenlang meegaat.

Door de eenvoudige installatie en het minimale onderhoud is glasvliesbehang, net als glasvezelbehang, een ideale keuze voor zowel doe-het-zelvers als professionals.

Kies voor glasvliesbehang en transformeer jouw ruimtes met een tijdloze en strakke uitstraling die de tand des tijds zal doorstaan.

Vragen of snel contact? Bel ons: 030-2072024

Telefoon

Offerte

E-mail

Scroll naar boven