Een rol Renovlies behang, klaar om op een muur te worden aangebracht voor een strakke en duurzame afwerking.

Renovlies: Wat Maakt Het Ideaal voor Nieuwbouw?

Renovlies is een zeer populaire optie voor nieuwbouw vanwege zijn duurzaamheid, veelzijdigheid en strakke afwerking.

Of je nu op zoek bent naar een gladde basis voor schilderwerk of een moderne en stijlvolle muurafwerking, renovlies biedt tal van voordelen die het een aantrekkelijke keuze maken voor zowel huiseigenaren als professionals.

In deze blog gaan we dieper in op wat renovlies precies is, de voordelen ervan, hoe het wordt aangebracht en enkele handige tips voor het onderhoud ervan.

Wil je een nieuwbouwwoning laten behangen? Maak dan gebruik van onze actie!

Vragen of snel contact? Bel ons: 030-2072024

Wat is Renovlies?

Renovlies is een soort behang dat bestaat uit cellulose- en textielvezels, samengevoegd tot een sterk en flexibel materiaal.

Het is verkrijgbaar in verschillende diktes en structuren, maar over het algemeen wordt Renovlies gekozen vanwege zijn gladde afwerking en de mogelijkheid om kleine oneffenheden in de muur te verbergen.

Voordelen van Renovlies

 1. Duurzaamheid: Renovlies is zeer duurzaam en bestand tegen scheuren en slijtage, waardoor het een langdurige oplossing is voor muurbekleding.
 2. Egaliserend effect: Het behang heeft een egaliserend effect en kan kleine oneffenheden en scheurtjes in de muur verbergen, wat resulteert in een gladde en egale afwerking.
 3. Schilderklaar: Renovlies is perfect geschikt om overheen te schilderen, waardoor je de vrijheid hebt om de kleur en afwerking van je muren aan te passen aan je eigen smaak en interieur.
 4. Geluiddempend: Renovlies heeft van nature geluiddempende eigenschappen, waardoor het kan helpen om geluidsoverlast in huis te verminderen.

Hoe wordt Renovlies aangebracht?

Het behangen van Renovlies vereist enige voorbereiding en nauwkeurigheid, maar kan over het algemeen worden gedaan door ervaren doe-het-zelvers of professionals.

De stappen omvatten onder meer:

 1. Voorbereiding van de muur: Zorg ervoor dat de muur schoon, droog en glad is voordat je begint. Repareer eventuele scheuren of gaten en verwijder oude behangresten.
 2. Aanbrengen van de lijm: Breng een geschikte lijm aan op de muur met een roller of kwast. Zorg ervoor dat de lijm gelijkmatig wordt aangebracht over het gehele oppervlak.
 3. Aanbrengen van het behang: Plaats het Renovlies behang op de muur en druk het stevig aan om luchtbellen te verwijderen. Gebruik een behangroller om het behang glad te strijken en ervoor te zorgen dat het goed hecht aan de muur.
 4. Afsnijden van overtollig behang: Snijd eventuele overtollige randen af met een scherp mes en verwijder voorzichtig het overtollige behang.
 5. Drogen en schilderen: Laat het behang volledig drogen voordat je begint met schilderen. Breng vervolgens de gewenste verf aan op het behang en laat het drogen volgens de instructies van de verf. Dit werkt het zelfde bij glasvliesbehang.

Onderhoud van Renovlies

Renovlies vereist over het algemeen weinig onderhoud, maar er zijn enkele eenvoudige stappen die je kunt nemen om ervoor te zorgen dat het behang er op zijn best uitziet:

 • Regelmatig stofzuigen of afstoffen om stof en vuil te verwijderen.
 • Voorzichtig reinigen met een mild schoonmaakmiddel en een zachte doek indien nodig.
 • Eventuele vlekken of beschadigingen direct behandelen om verdere schade te voorkomen.

Welk Renovlies moet ik Kopen?

Renovlies is een uitstekende keuze voor wie op zoek is naar een duurzame en strakke afwerking voor zijn muren. Het beste kun je renovliesbehang 200 gram kopen.

Met zijn vele voordelen en toepassingsmogelijkheden biedt Renovlies een stijlvolle en praktische oplossing voor zowel woningen als commerciële ruimtes.

Of je nu een gladde basis voor schilderwerk wilt creëren of een moderne en stijlvolle muurafwerking wilt realiseren, Renovlies kan aan al jouw behoeften voldoen.

Met de juiste voorbereiding, installatie en onderhoud kun je moeiteloos genieten van prachtig afgewerkte muren die een aanwinst zijn voor jouw interieur.

Vragen of snel contact? Bel ons: 030-2072024

Telefoon

Offerte

E-mail

Scroll naar boven